Актьорско съзвездие идва в Стара Загора

Златната липа тръгва в Стара Загора с 33 филма съвременно европейско кино от 14 държави на Стария континент. По червения килим в 17.00 ч. днес ще дефилират VIP звездата на италианското кино Джанкарло Джанини и много известни родни имена от киното и музикалната сцена като Ивайло Захариев, Христо Мутафчиев, Снежина Петрова, Илка Зафирова, Атанас Атанасов, Ирмена Чичикова, Мартина Вачкова, Александър Сано, Ники Илиев, Орлин Павлов и др.

Час след официалното откриване в 18.00 ч. в салона на Оперния театър, ще бъде излъчен най-новият филм на Джанкарло Джанини „Комарджията, който няма да умре", заснет през миналата година от него като режисьор на лентата. Това съобщи на пресконференция днес директорът на филмовия фестивал „Златната липа“ Магдалена Ралчева. Селекцията е направена измежду 70 ленти като критериите са високо драматургично майсторство, добър зрителски интерес и кинематографично послание, уточни тя. По думите ѝ, общото в европейското кино, което се представя на феста, е фокусът върху семейството и семейните ценности.

На пресконференцията присъстваха още членовете на международното жури - Русудан Чкония – Грузия, режисьор на спечелилия филм от миналогодишната „Златна липа“, Драшко Джурович – Черна гора, италианската актриса с български произход Изабела Русинов и съпругът ѝ - режисьорът Рудолфо Мартинели.

„Златната липа“ е съпътствана и от интересна културна програма. Във фоайето на операта ще бъде открита на 2 юни от 12,30 часа фотографска изложба на Симеон Лютаков, а в Художествена галерия – Стара Загора от 17.00 ч. изложба на Иван Андонов.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top