Голяма усмивка, много веселие и изненади за децата на 1 юни

Близо 1000 ученици от V, VI и VII клас от старозагорските училища ще изобразят с телата си голяма усмивка, израз на правото на всяко дете да има щастливо детство. „Усмихнатите деца на България“ е своеобразен детски призив към обществото да спазва принципите, заложени в Конвенцията за правата на детето и да осигури равни възможности за развитие на всяко българско дете.

Флашмобът е организиран от Община Стара Загора и Mall Galleria по повод 1 Юни – Деня на детето, по инициатива на членовете на Съвета на децата към ДАЗД. Точно в 11.30 часа едновременно в столицата и 20 областни града деца от различни възрасти за втора поредна година ще изобразят с телата си голяма усмивка, израз на правото на всяко дете да има щастливо детство.

На 1 юни 2014 г. на улица „Хан Аспарух" № 30, пред централния вход на мола, децата ще изрисуват с телата си усмивка, в интервала от 11:00 до 12:00 часа.

За всички участници в най- големия и позитивен флашмоб, Mall Galleria осигурява подаръци.

В 11:30 часа започва безплатен урок по хип-хоп танци с The scary shadowzzz.

Безплатно за децата на Стара Загора ще работят три арт работилнички от 12:00 до 18:00 ч. – работилничка „Хлебна къща“, арт работилничка с Хиполенд и фейспейнтинг ателие.

С изненади, подаръци и много отстъпки очакват малчуганите в Bigokart, Kenvelo, в Mayoral, City toys, Хиполенд и Cinema City.

Общоградският детски празник, организиран от Община Стара Загора, ще предложи много веселие и приятни изненади на всички деца в парк Пети октомври на 1 юни от 10,30 ч. В програмата участват формациите при Центъра за наука, култура и изкуство - Детски музикален и танцов театър „Маргаритки”, Детски фолклорен ансамбъл „Траянци”, школата по латиноамерикански танци, хорът на Основно училище „Кирил Христов” и др.

Подаръците за децата са осигурени от: Издателство „Фют” ЕООД,  което ще подари на децата списания „Бърборино” и Фирма „Сани-Конс Тодорови с-ие” СД, които ще зарадват малките старозагорци с произвежданите от тях продукти  „Зайо Байо”и „Зрънчо”.

В градинката на парк „Пети Октомври“ ще има конкурс за рисунка на асфалт. „Тракия Кабел“ осигурява награди за 10 деца, посочени от журито на конкурса с детски комплекти за рисуване – цветни моливи и пастели.Голяма усмивка, много веселие и изненади за децата в Стара Загора на 1 юни

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top