Общинските съветници отказаха църква на Елхово

След оспорвани дебати общински съвет на Стара Загора не удовлетвори постъпилата молба от Старозагорската света митрополия и църковното настоятелство на  Елхово за дарение на имот общинска собственост за изграждане на православен храм.

 Част от местните старейшини изразиха мнение, че поради даряване и на други имоти на църквата е необходимо да бъде направена проверка как се използват другите дарени имоти. "Искаме да предложим да бъде организирана една среща с владиката и да се проследи съдбата на вече дарените имоти".

На това предложение реагира остро Маноил Манев "Как си представяте нашите баба и дядовци да видят как ние техните деца отиваме да проверяваме църквата".

Следващата точка също доведе отново да остри думи между съветниците. В нея става въпрос за даряване на имот- частна общинска собственост на Църквата на Бога "Емануил" в Калояновец. Според част от представителите на местния парламент "аз се постарах да потърся и се оказа, че става въпрос за секта "това, което аз разбрах е, че става въпрос за секта от типа съботяни", заяви Теодора Колева. В хода на дебатите стана ясно, че и в момента теренът  се излозва от църквата срещу наем от 10 лв. В крайна сметка местният пармалент отказа да даде за безвъзмездно ползване имотът.

На първо четене днес бяха приети наредба за обществения ред при ползване на превозни средства, както и наредба за администрирането на местните такси и цени на услугите на територията на Стара Загора. В заседание номер 33 старейшините разрешиха учредяването на безвъзмездно право на ползване на  частна общинска собственост на СНЦ "Шахматен клуб- Траяна 2011",  "Национален фенклуб- Берое Стара Загора", Държавна опера Стара Загора и Драматичен театър "Гео Милев".

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top