Вносител на европейски вина в Китай ще се срещне с български производители под липите

Вносител на европейски вина в Китай ще се срещне с български производители под липите

Днес 14:00 часа  в Стара Загора ще се проведе работна среща на тема „Българско вино на китайския пазар“. Тя се организира от Българо-китайската търговско-промишлена камара (БКТПК) и Търговско-промишлена палата – Стара Загора. Срещата е насочена към компании, производители на вино, с интерес към китайския пазар и развитието на бизнес и търговски взаимоотношения с китайски фирми. Участие са заявили винарни от цялата страна.

Преди срещата информация за медиите ще дадат Майкъл Чен (Chen Jie) от Шанхай, Китай – сомелиер от световна величина. Той е сред водещите вносители на европейски вина в Китай. Ще присъстват също и председателят на Българо-китайската търговско-промишлена камара Виктор Азманов; председателят на Изпълнителния съвет на Камарата Виолина Накова и председателят на Търговско-промишлена палата – Стара Загора Олег Стоилов.

Събитието е част от програмата на БКТПК за насърчаване на българските компании да предприемат първи стъпки към перспективния китайски пазар, както и възможност за разширяване на пазарното им присъствие там.

Китай бележи силен ръст на БВП – около 10% за всяко от последните пет години и се превърна във втората по сила икономика в света. Tези фактори са причина за все по-нарастващия интерес и нови бизнес възможности, които се откриват пред фирмите от България и Европа.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top