200 деца написаха “Моето първо писмо“

Повече от 200 първокласници написаха своето първо писмо в конкурса на Български пощи „Моето първо писмо”.Конкурсът е под патронажа на областния управител Живка Аладжова и  с подкрепата на областният инспекторат по образованието.Посветен на 135-та годишнина от създаването на Български пощи. Три от писмата бяха отличени с купи и награди под формата на пратка с клеймото на Български пощи. Първото място грабна Кристина Иванова от 1 "е"клас при 6ОУ "Св. Никола". Специална награда за краснопис получиха близначките Анджелина и Клаудия Аврамови от 1"е" клас на 6 ОУ.

"Искахме да стимулираме децата, че се пишат писма, както и че получаването на писмо носи радост на близките хора, както и да развием умението на децата да пишат и да изразяват своите мисли"каза Даниела Георгиева, ръководител на областна пощенска станция Стара Загора.

След церемонията децата проследиха „пътя на писмото” и разгледаха музейната сбирка при Областна пощенска станция - Стара Загора, в която са изложени експонати използвани в Български пощи от създаването им – везни, клейма, телефонни апарати, документи

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top