Кметът ще връчи наградите по повод Деня на българската просвета и култура и славянската писменост

Утре от 18.00 ч. в оперния театър в Стара Загора кметът Живко Тодоров ще връчи наградата „Стара Загора“, която се присъжда в две направления - наука и образование, и култура и изкуство, по повод 24 май – Ден на българската просвета и култура и славянската писменост. Тържествено ще бъде отбелязана и 40-та годишнина от началото на висшето образование в Стара Загора.

Четири са постъпилите предложения в Община Стара Загора за наградата „Стара Загора" за 2014 година в направление „Наука и образование" - Росица Димитрова – директор ЦДГ №68 „Патиланско царство", Недялка Табакова - старши учител - ЦДГ №68 „ Патиланско царство ", Йоанна Димитрова – директор ЦДГ №10 „Светлина" и Мариана Пенчева – директор СОУ „Максим Горки".

В направление „Култура и изкуство" са предложени - Елена Азалова – актриса в Драматичен театър „Гео Милев", Христо Танев – художник – хералдик, гл. ас. Петър Калчев – праисторик в Регионален исторически музей, Петър Бакърджиев – архитект и Таньо Клисуров – поет.

Носителите на наградата са определени от назначена със заповед на кмета комисия, която обсъди предложените кандидатури и внесе мотивираното си становище. Наградите и за двете направления представляват специална грамота и парична премия в размер на 1 000 /хиляда/ лева. Връчват се на всяко едно от тях.

Предложението за колективна награда „Стара Загора" в направление „Култура и изкуство" е за Държавен куклен театър – Стара Загора, а в направление „Наука и образование" е предложен педагогическият колектив на ЦДГ №68 „Патиланско царство".

За първи път тази година ще бъде връчена и наградата за ученици „Млада Загора“, индивидуална и колективна,  в направленията наука и образование, и култура и изкуство.
Наградата е специална грамота и парична премия в размер на 1 000 /хиляда/ лева за всяка от категориите.
Постъпилите предложения са публикувани на интернет страницата на общината.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top