20 години от разкриването на специалност рехабилитатор в ТрУ

С юбилейна научна конференция, проведена на Старозагорските минерални бани на 16-ти и 17-ти май,  Медицински колеж към Тракийски университет отбеляза 20 години от разкриването на специалност „Рехабилитатор”  съобщиха  от ръководството на колежа.

В конференцията са били представени  150 научни доклада. В Медицинския колеж за рехабилитатори  в момента се обучават 150 студенти като 30 от тях са граждани от други държави. Специалността е изключително търсена като за едно място кандидатстват  7-8 младежи от цялата страна, а почти всички се реализират на пазара на труда веднага след завършването си, коментира д-р Руска Паскалева, ръководител на специалността „Рехабилитатор”.

"С тази конференция установихме, че сме на едно от първите места в страната. Участниците бяха 157 като повече от 1/3 от тях бяха студенти- самостоятелно и в колектив. Предстой издаването на диск на всички материали, които взеха участие.", допълни доц.д-р. Христина Милчева.

За изминалите 20 години са обучени 450 рехабилитатори като 61 от тях са били чуждестранни граждани, уточниха от учебното заведение. "Всички наши студенти се реализират. Те преминават една много сериозна подготовка по време на обучението си- 3 пълни години", каза в заключение Паскалева.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top