85-годишна пешеходка с опасност за живота след катастрофа

В последния работен ден от изминалата седмица  около 11:50 ч по в посока запад по ул. „Хан Аспарух” в Стара Загора се е движил автомобил  „Фолксваген Поло”, управляван от мъж на 52 години от Стара Загора. В същото време от източната страна на пътя пресича 85-годишна старозагорка, която автомобила блъска с предната си част.

От удара пострадала е получила фрактура на черепа, настанена е за лечение с опасност за живота. Тестът за употребата на алкохол на водача е отрицателна.

Малко по-късно около 12:30 ч през същия ден  по пътя от Стара Загора за Казанлък се е движило возилп „Рено Сценик”, управляван от мъж на 26 години от Казанлък. По време на движението си, преди разклона за с. Змейово, при силен дъжд и мокра пътна настилка, автомобилът попада в наводнен  пътен участък, при което се получава явлението „аквапланинг ”(липса на контакт между гумит на колата и пътната настилка).

В резултат на движението си с несъобразена с пътните условия  скорост и аквапланинга, водачът губи контрол над управлението, излиза от пътното платно и се удря в задната част на паркиран под мостово съоръжение бус „Форд Транзит”, управляван от 55- годишен мъж от  Александрово. В резултат на пътния инцидент са нанесени значителни материални щети по двата автомобила и пътуващия в буса 29-годишен турски гражданин е  получил комоцио. Прегледан и освободен, без опасност за живота.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top