Протестиращи с открито писмо до областния управител

Днес пред журналисти администратори на три фейсбук групи обявиха, че най-активните от техните членове са били извикани в Полицията или са били посетени от представители на органите на реда.

"Едни от най- активните ни членове са били извикани или посетени от Полицията по повод на участието им в двата протеста в понеделник, свързани с отлагането на събарянето на незаконните постройки в кв. Лозенец.Само двама от тях се съгласиха да цитираме имената им. Това са Петър Терзиев и Станислав Джуров. Първият най-често подава жалби за нарушаване на обществения ред в кв. „Лозенец" и за незаконно изсичане на дървета, а вторият направи проблема с незаконната сеч достояние на цяла България", заяви Илиян Илиев, един от организаторите.

"Ние изпратихме отворено писмо до областният управител Живка Аладжова, чрез което искаме да разберем  кой е наредил на полицията да откаже охрана на планираното за понеделник сутринта събаряне на сградите.", допълни Йордан Йорданов.

Общинският съветник Кристиан Петков заяви, че "проблемът с двойните стандарти не е от вчера искаме да се спре  с толелирането на някои прослойки от обществото"

По данни на Илиев в понеделник в Стара Загора са били командировани около 300 души представители на жандармерията с пълно бойно снаряжение. "Нашият протест не е срещу органите на реда, а срещу престъпването на закона".

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top