Четири медала за лекоатлетите на Берое

Четири отличия завоюваха състезателите на СКЛА Берое от държавното първенство по лека атлетика за юноши и девойки старша възраст. На първенството в Сливен заралии спечелиха един златен, два сребърни и един бронзов медал.

Шампионска титла за старозагорския клуб спечели Велин Коваленко на 800 м. Коваленко финишира с време 1.58.84 мин, оставяйки зад себе си Алекс Василев от Юниверсал с 1.59.36 и  Андрей Павлов 95 СКЛА Добруджа-Добрич с 2.01.89.

В надпреварата при момичетата Евгения Михайлова стана втора на 400 м, след като финишира за 58,45 мин. Победителка в дисциплината стана Никол Станболийска 95 от СКЛА Цвети Кирилова с резултат 57,78. Със сребро се отличи и Диляна Йоргачкова, която финишира втора на 400 м с препятствия. Това бе втори отличие за състезателката на Берое, която спечели отново сребро, но от първенството при младшата възраст.

Последното отличие за Берое спечели дамската щафета на 4х400м. Старозагорки в състав Карина Петрова, Бояна Чепилева, Кремена Колева и Диляна Йоргачкова финишираха трети с резултат 4.11.87. Шампионската титла бе спечелена от щафетата на Тунджа – Ямбол.

starozagorci.com

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top