Европейското състезание по ушу през 2015 година под липите

През 2015 в Стара Загора ще се проведе Европейското състезание по ушу, съобщи председателят на Постоянната комисия по спорт и младежки дейности в ОбС и председател на Българската Сан да лига.

Около 1000 от над 27 държави ще бъдат участниците  под липите.Това мащабно мероприятие ще е първо по рода си в България и по време на него ще бъде отбелязана 30-тата годишнина на европейстака федерация по ушу, която ще бъде отбелязана грандиозно.След 15 май 2015 година ще се проведе 10-дневното състезание по ушу,а 2 дни преди това се предвижда да се проведе първото в света състезание по Вин Чун.

"На инспекция дойдоха Президентът на Световната федерация по ушу господин Смит, вицепрезидентът по техническите въпроси на европейската федерация по ушу Глек Мозруков, както и другият вицепрезиден Пиетро Гредеано от Румъния. Те посетиха Стара Загора през миналата неделя", каза Манев.

По време на инспекцията е бил обходен цялостния маршрут на пребиваване по  време на състезанието. Показана е била новопостроената спортна зала "Иван Вазов", тя е била одобрена. За загряваща зала се предвижда да бъде използвано игрището на училище Иван Вазов. Председателят на Българската Сан да лига направи сравнение с големите европейски състезатели като Румъния, Гърция и Турция "ние все още се състезаваме с отбори от около 10 души, докато Русия участва със 200 състезателя".

„Благодарен съм на кмета Живко Тодоров, който съдейства за акредитацията за домакинство на Стара Загора“, каза още Манев.

Местният старейшина се похвали, че е бил избран за член на съвета към президента на европейската федетация по ушу с мандан до 2017 година. "Получих една много специална за мен награда и това е медал втора степен за разбитието на ушу в България. Това е признание както за мен лично, така и за България".

 

 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top