Антон Николов: МВР саботира работата на Общината

Точно в 12.00 часа по обяд на протест пред областна управа се събраха около 15 протестиращи. Повод за недоволството стана писмото на шефа на Полицията в Стара Загора до Общината, според което органите на реда нямат достатъчен ресурс за осигуряване на охрана за насроченото  за днес и следващите 20 дни събаряне на незаконни постройки в кв . Лозенец. Сред тях бяха представители на местния парламент и граждани. Лозунга  на събитието беше "На помощ на Стара Загора!", а присъстващите държаха плакати с надписи: "Незаконна сеч, пожари и незаконни постройки , докога? и "Стига безнаказаност".

"Два дни преди обявената дата полицията отказа със скалъпени аргументи да охранява мероприятието. То беше планувано с обявена дата преди месец и половина, а сега се излиза с измислени неща. За мен лично това е политическо решение явно на някого  не му е удобно две седмици преди евровота  да събаря незаконни постройки. Това е саботаж  на работата на общината.", каза Антон Николов, един от организаторите на събитието.

"Докога ще търпим политическите решения да се налагат над всички ни и да не се изпълняват заповедите на Общината . Въпросът е днес да разберем защо полицията отказа и какви са техните аргументи. Дали днес госпожа Аладжова като представител на правителството ще излезе да ни даже какви са нейните доводи за саботаж на работата си. Това е една кауза и всички сме граждани. В Стара Загора гражданското общество е будно и трябва да го покаже.", призоваваше Николов.

В групата протестиращи беше и Елена Ваташка , председател на сдружението на феновете в България."Аз дойдох от София, с което исках да покажа, че всеки старозагорец  имащ желание може да подкрепи момчетата да има законност. Това е от полза за всички", каза Ваташка .

 Организаторите съобщиха, че готвят открито писмо до областния управител Живка Аладжова, директора на Областна дирекция на МВР Иван Чолаков и министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

Припомняме, че за 18.00 часа е насрочен протест в парк "Пети октомври" под надслов "Да построим незаконна къща пред полицията, за да видим колко бързо ще я бутне" хората отново ще изразят своята позиция.

И двата протеста са организирани в социалната мрежа.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top