Старозагорци отбелязаха Деня на победата – 9 май

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров и председателят на Общинския съвет Емил Христов поднесоха цветя пред Паметника на съветския воин, по повод 69-та годишнина от края на Втората световна война, в присъствието на ветерани от войните, потомци, съмишленици, ученици и руски граждани.

Те участваха в отбелязването на Деня на Победата - 9 май, организирано от Община Стара Загора, СНЦ”Руски клуб – Стара Загора” и Военния клуб.

Все се питам каква би била България или Европа без този ден. Със сигурност много по-мрачна, без доброто и надеждата, които имаме днес, каза кметът Живко Тодоров. Той нарече 9 май „ден на подвига и на надеждата“ и поздрави ветераните–защитници на мира, присъстващи на церемонията в подножието на парк „М.М.Кусев“. Кметът се обърна и към младите хора с призива да знаят историята на Европа, за да не допуснат никога тя да се върне към този ден отново.

От името на Съюза на ветераните от войните на България поздрави по повод празника поднесе Христо Мутафов от Стара Загора, носител на много ордени, ветеран от войните.

В 16:00 ч. днес Община Стара Загора и Младежки общински съвет организират тържествено отбелязване на Деня на Европа 9 май. Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров ще участва в създаването на Алея на Европа в парк Тракия, със засаждане на 28 фиданки.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top