Ромска фамилия тормози жителите на Змейово

Областният управител на Стара Загора Живка Аладжова инициира работна среща по повод сигналите за битова престъпност в село Змейово. На нея присъстваха кметът на селото Никола Пеев, районният прокурор Емилия Вакарелска, председателят на Районен съд – Стара Загора Росен Чиликов, началник отдел „Закрила на детето” Валентина Бонева, директорът на „Социално подпомагане” – Стара Загора Петя Чакърова, представители на МКБППМН и ОДМВР.

Стана ясно, че за миналата година броят на регистрираните в населеното място престъпления е 37, от началото на тази – 12. Всички разкрити престъпления са завършили с осъдителни присъди за извършителите им, отбеляза Росен Чиликов, който изтъкна доброто взаимодействие между полиция, съд и прокуратура. Кметът Пеев посочи, че голяма част от престъпленията са дело на няколко непълнолетни и малолетни лица от ромска фамилия.

„Разбирам, че основната причина за напрежението в селото е ограниченият брой сигнали за престъпления, които достигат до институциите, тъй като е ясно, че те си вършат работата добре и в синхрон, но тогава, когато са сезирани. Изключително е важно преди да търсим отговорност от държавните органи първо да ги информираме за съответния проблем. Именно за това апелирам хората от Змейово и от други региони, които са обект на посегателство, да сигнализират или на кмета или на компетентните органи. Искам да ги уверя, че могат да имат доверие на институциите, които ще им съдействат, за да търсят правата си по законноуставения ред”, каза Живка Аладжова.

Кметът на Змейово Никола Пеев благодари на Аладжова за ангажираността й към проблема и бе категоричен, че ще засили прецизността си в ролята на посредник между жителите на селото и държавните институции. В селото предстоят поредица от срещи между местното население и представили на полицията, на които ще се обсъдят конкретните стъпки и мерки при извършено престъпление.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top