Стара Загора: СК Августа с 15 медала от международно състезание

СК Августа с 15 медала от международно състезание

Таекуондистите на старозагорския клуб продължиха с добрите си изяви, след като спечелиха 15 медала на силния международен турнир във версия ВТФ – Херея Опен. В 4-то издание на надпреварата, която се проведе в София, взеха участие 700 състезатели от 71 клуба, представляващи 12 държави.

Старозагорският Августа бе представен от 29 таекуондости във възрастови групи – деца и кадети. Възпитаниците на треньора Георги Господинов завоюваха общо 15 медала, от които 7 златни, 3 сребърни и 5 бронзови, което бе и най-доброто класиране до момента за старозагорския клуб.

Ето как коментира представянето на своите състезатели Господинов пред StaroZagorci.com: „Изключително съм доволен от представянето ни в турнира. Медалите донесени през двата състезателни дни ни наредиха на първо място в отборното класиране при децата, както в клас А (с удари в главата), така и в клас Б (с удари само в тялото). Това бе първият турнир, в който успяхме да спечелим две отборни купи, а фактът, че са спечелени на толкова силен международен турнир ни кара да гледаме още по оптимистично към спорното бъдеще на клуба.” – допълни треньорът на Августа

starozagorci.com

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top