Девети Национален маратон на четенето

Девети Национален маратон на четенето от  2 – 23 април 2014 г.

Кампанията е инициирана от Българската библиотечно-информационна асоциация в партньорство с Асоциация „Българска книга” Международния ден на детската книга – 2 април и и е посветена на Международния ден на книгата и авторското право – 23 април.

Международният ден на детската книга се чества на 2 април – рожденият ден на Ханс Кристиан Андерсен. Световният ден на книгата се чества от 1996 г. насам по инициатива на ЮНЕСКО като признание за ключовата роля на четенето и образованието за развитието на личността. Денят 23 април е избран като традиционен празник на културата в Португалия – страната, която прави предложението на тази дата да се отбелязва Световният ден на книгата и авторското право. Това е и рожденият ден на Шекспир и датата на смъртта на Шекспир и Сервантес. Световният ден на книгата и авторското право се отбелязва в цял свят от различните правителства, неправителствени организации и културни институции и организации, обвързани с книгата и литературата.

Събитието се осъществява по инициатива на библиотека „Родина” ДЕВЕТИ МАРАТОН „ЧЕТЯЩА СТАРА ЗАГОРА” Стара Загора, 1 – 28 април 2014 в партньорство с РБ „Захарий Княжески” и Община Стара Загора.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top