Предстоящи събития в Стара Загора за 14 април, понеделник

Предстоящи събития в Стара Загора за 14 април, понеделник

Изложба на Ваня Желева.

Ваня Желева е юрист по професия. Работила е като юрисконсулт в Община – Стара Загора, юрисконсулт в ТЕЦ „Марица Изток 2” ЕАД и др.

Понастоящем работи като старши юрисконсулт в РДСП – Стара Загора. От 2000 г. участва в над 12 изложби. Участва в Есените салони на Групата на старозагорските художници и във февруарските изложби на младите художници в града. На 27 ноември 2013 г. в София представя свои творби в изложба, организирана от Съюза на юристите в България съвместно с Нейчо Ивановски – юрист, художник и основател на Съюза на юрисконсултите в България. През август 2013 г. участва в художественото оформление на картата на България в двора на Начално училище „Димитър Благоев” - Стара Загора, дело на инж. и скулптор Динко Динев и Сергей Ранчев от Института по механика към БАН - София Настоящата изложба, организирана от Съюза на юристите в България, е първата й самостоятелна изява.

17.30 ч. фоайе втори етаж, РБ „Захарий Княжески”

 

„Макс и Мориц“ – опера за деца в две части. ПРЕМИЕРА

Този спектакъл е посветен на 50 години творческа дейност на проф.Александър Йосифов, автор на музиката. Режисьор е проф. Румен Нейков, диригент – Красимир Къшев, хореограф Алида Бонева сценография и костюми Антония Попова. В спектакъла участват и малките артисти от Балетна школа „Па Де Кре“ с ръководител Кремена Костова. В главните роли се готвят два екипа солисти - Борис Тасков, Яна Стефанова-гост, Ивайло Йовчев, Мартин Иванов-гост, Иван Кабамитов, Август Методиев-гост, Нина Димитрова, Нели Нечева-гост, Богомил Русенов, Петър Янкулов, Георги Динев, Марк Фаулър, Теодор Петков, Денис Иванов-гост, Евгений Арабаджиев, Петър Янкулов. Допълнени и дописани в оперетата, пакостите на Макс и Мориц напомнят за времето, когато децата играеха навън, а не пред компютрите. Имаме и поуката, че може да си палав, но всичко трябва да си има мярка, а с мярката трябва много да се внимава.

10.30 ч. и 13.00 ч. Оперен театър

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top