Организират пролетното почистване на Стара Загора

Организират пролетното почистване на Стара Загора

На 14.04. 2014 г. в 10.00 ч. в зала 203 на общинската администрация ще се проведе пресконференция във връзка с организацията на ежегодното пролетно почистване на Община Стара Загора, което ще се проведе на 26 и 27 април т.г.

На 26 април инициативата ще се слее с кампанията на bTV "Да изчистим България за един ден".

Като организатор на почистването община Стара Загора ще осигури необходимите торби за смет, ръкавици и работна сила.  Почистващата фирма „Зауба“ АД осигурява 20 000 бр. чували. Община Стара Загора ще осигури допълнително 25 000 бр. чували и 20 000 бр. ръкавици.

По традиция в почистването ще се включат всички служители на общинска администрация, работниците от звено „Чистота" към общината и звено „Благоустрояване и озеленяване".

Всички културни институции и училища ще бъдат поканени да вземат участие в пролетното почистване, като за първи път тази година общината ще осигури награда за училището, което се е включило най-активно в кампанията.

Заявка за участие вече са заявили „Билла България“ ЕООД и групи граждани.

Служители на Община Стара Загора изготвят графиците с участниците и местата за почистване. Те се свързват и с регистриралите се в сайта на bTV доброволци.

На 26 април кампанията в Стара Загора ще стартира с почистване на територията на Парк Бранителите на Стара Загора.

Гражданите и институциите могат да заявят по телефона или на място в съответното административно бюро,  необходимите им чували и ръкавици, както и мястото, където ще почистват. Служителите в административните бюра ще бъдат на разположение всеки ден, включително на 26 и 27 април.

В дните на общоградското почистване всеки гражданин ще може да се освободи от старите електроуреди, батерии и акумулатори по начин, който няма да навреди на околната среда, като ги предаде на специализираните фирми за оползотворяване или обезвреждане.

И в почивните дни на 26 и 27 април, за улеснение на гражданите, специализираните фирми „Елтехресурс”, „Екобатери” и „Сплавкомерс” ще осигурят дежурни екипи, които ще приемат заявки за извозване. Услугата е напълно безплатна, като служителите им ще извозват непотребните електроуреди, батерии и акумулатори в удобно за гражданите време от домовете им. Заявки ще се приемат на тел. 0887 771 973 и  тел 042646023.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top