Национално състезание по английски правопис под липите

Днес от 11:00 часа в Стара Загора в актовата зала на СОУ “Васил Левски” ще се проведе регионалният кръг от Четвъртото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee. В него ще премерят сили в спелуването ученици от Гълъбово, Енина, Казанлък, Павел баня, Стара Загора, Кърджали, Димитровград, Караманци, Свиленград, Хасково и Николаево. Излъчените трима финалисти ще участват във финалния кръг от състезанието на 10 май 2014 г. в хотел „Хилтън” в София, когато ще се определи националният Spelling Bee шампион.

Регионални състезания ще бъдат проведени в този ден и в още осем града: Благоевград, Сливен, Варна, Велико Търново, Враца, Пловдив, Русе и София. Право за участие в тях имат класиралите се на първо и второ място в училищните кръгове, които се проведоха през март т.г. и се ключиха над 6400 ученици от 264 училища от цялата страна.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие -КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България” и посолството на САЩ, и под патронажа на Министерството на образованието и науката.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top