90 общински секретари се събират в Стара Загора

Днес от 14:00 часа в конферетната зала на хотел „Верея”, гр. Стара Загора ще се проведе ХХІІ Общо събрание на Националната Асоциация на Секретарите на Общини в Република България / НАСО РБ/.

В делови порядък ще бъдат приети нови членове, ще се обсъдят и приемат отчетните документи за 2013 г., както и основните дейности и бюджета на асоциацията за 2014 г. Предстои да бъдат връчени почетни и благодарствени отличия на изявени колеги, допринесли с работата си и за организационното и институционално укрепване, както и на такива, проявили активност при предоставяне на консултации за членовете на асоциацията. Съгласно Устава, предстои и избор на нови управителни органи на НАСО РБ.

Като паралелна проява през втория ден на форума /11.04.2014 г./ от 9:30 часа ще се проведе дискусия-обучение на тема: „Организационно-техническа подготовка /ОТП/ на избори за ЕП`2014 г., в съответствие с новия Изборен кодекс”. Водещи ще са колеги-секретари на общини, с богат опит в организацията и произвеждането на избори от различен характер. Колеги-секретари ще споделят свои положителни практики, свързани с ефективната организация на процедурите, касаещи ОТП на предизборния и изборния процес. Ще бъдат обсъдени и други актуални въпроси, свързани както с дейности на асоциацията, така и с напрегнатото професионално ежедневие на секретарите на общини и общинските администрации.

За участие в ХХІІ ОС, към момента, са подали заявки за участие над 90 секретари на общини/райони – членове и кандидат-членове на НАСО РБ. Заедно с гостите, броят на всички участници се очаква да надхвърли 120. По време на форума ще бъдат приети за нови членове 15 колеги-секретари на общини и райони. Този факт е красноречиво доказателство за авторитета на професионалната ни асоциация, изграждан систематично вече повече от 16 години. Като гости на проявата се очакват представители на партньорски организации, централни институции и ведомства, почетни членове и приятели на асоциацията.

Единодушно е мнението на партньорите, споделяно неведнъж - НАСО РБ е най-значимото професионално сдружение в сферата на местните власти, което, съвместно с другите партньори, работи за силно, отговорно и на високо професионално ниво местно самоуправление.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top