КНСБ: Икономиката ни позволява по-високи доходи

 Днес в Стара Загора президентът на КНСБ Пламен Димитров заяви, че ще се иска повишаване на минималната работна заплата в страната. "Минималната работна заплата трябва да бъде не по-малко от 50 % от средната за страната, която към момента е 830 лв. Искаме повишаване от 1-ви януари 2015 като тя стане най-малко 400 лв. Промишленото производство на страната далеч изпреварва ръста на работните заплати.Нашата икономика позволява по-високи доходи", каза президентът на КНСБ Пламен Димитров. 

Това стана по време на Димитров с работници от фалиралото дружество „Ремотекс”.За спешна среща с министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев настояват работниците от „Ремотекс” Раднево. На нея те се надяват да получат яснота за бъдещето си, след като държавата се отказа да изкупи закъсалото финансово дружество.

„Хората са в невидение колко души и при какви условия ще бъдат наети в държавното „Мини Марица изток”. Около 480 са на трудов договор в „Ремотекс”, сред тях има доста хора, на които им остават година или две до излизане в пенсия.”, коментира общинският лидер на КНСБ Бойка Боева.

Днес част от безработните се срещнаха с президента на КНСБ Пламен Димитров в Стара Загора, където той заяви, че ще изчакат енергийния министър до четвъртък преди да излязат на протест."Днес хората отново бяха на улицата в очакване".

"Не мисля, че към настоящия момент имаме решение, което можем да сложим на масата по казусът Ремотекс, но най-доброто решение според нас е обявяването ми в несъстоятелност", допълни Димитров.

По време на срещата стана ясно, че на  28 април се организира среща между синдикатите, министър председателя Пламен Орешарски, както и ресорните министри от настоящото правителство, където ще бъдат разисквани въпроси от социалната сфера.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top