Областният управител се среща с кметове на общини

Областният управител Живка Аладжова инициира работна среща с всички кметове на общини от областта, относно предприетите от тях мерки за опазване на горския фонд.

Живка Аладжова изиска от кметовете на общини и от компетентните институции в областта да извършат проверки и да докладват за състоянието на горските масиви, регистрираните набези и спазването на законодателството. На предстоящата среща ще се обсъди и съвместното сътрудничество между институциите в борбата за опазване на горския фонд, както и планираните превантивни мерки, степента в която са приложени и спазването на горската дисциплина.

На срещата, която ще се проведе на 9 април, в сградата на Областна администрация Стара Загора, ще присъстват и представители на Областна дирекция на МВР, Областно управление по пожарна безопасност и защита на населението, Югоизточно държавно предприятие – Сливен, Регионална дирекция по горите и Горските стопанства в областта.

Целта на предстоящата среща е опазване на горските масиви. Тя не е първа по рода си. Такава вече бе инициирана от Областния управител през месец ноември, миналата година.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top