Родителите на починалото 3-месечно бебе на протест

Да бъдат отнети лекарските права на д-р Лидия Бориславова, настояха в неделя родителите на 3-месечния Павел, който почина 24 януари Атанас и Павлина Стефанови. По думите на таткото до сега над 1 000 души са подкрепили подписката им за бърз процес и лишаване от професионални права на бившата им лична лекарка. По време на мълчаливия протест родителите бяха разпънали плакати с надписи "Не на лекарските грешки".

„Потърсихме помощта на партия „България без цензура”, няма да откажем подкрепата на никой, който ще ни помогне истината да излезе на бял свят. Крайно време е да отпадне задължителността на ваксините, така както е в белите държави!”, настояха родителите, които имат още две деца.

Припомняме, че бебето почина 8 дни след като са му били поставени  две ваксини, а родителите смятат, че вината може да е на личната му лекарка.
Първоначалните данни от направения патоанатомичен оглед отхвърлят лекарската грешка, заключението е че смъртта е в резултат на скоротечна пневмония.

През февруари лекарският съюз излезе с декларация, в която защити лекуващия лекар на детето, което почина в края на януари.

Експертизата, чиито резултати бяха обявени в началото на февруари, показа, че смъртта на 3-месечния Павел няма връзка с поставените му ваксини, а е починал от остра вирусна инфекция, довела до бързоразвиваща се пневмония.

Дефинитивно заключение ще бъде дадено след получаване на високоспециализирани изследвания, които предстои да бъдат извършени в референтна лаборатория. По случая е образувано и досъдебно производство.

 

Коментирай!

#1
Praktik - 2014-03-31 18:40:20

Уважаеми протестиращи, при цялото ми уважение към скръбта на родителите, подобно отношение е позор за един народ. Търсете друго място да изливате злобата си. Създайте си и учебно заведение за шамани. И оставете лекарите да си вършат работата за хората, които имат нужда от тях.

Още новини

Scroll To Top