Отлично представяне за таекуондистите на Августа

Отлично представяне за таекуондистите на Августа

Състезателите на СК Августа  завоюваха 17 медала от силния международен турнир по таекуондо версия ВТФ - “Sofia Open”. Турнирът, който се състоя на 22 и 23 март в София бе най-мащабното състезание провеждано досега в България. В надпреварата се включиха над 800 състезатели от 97 клуба представящи 17 страни, като старозагорският клуб бе представен от 34 таекуондисти във всички възрастови групи.

Заралии завоюваха общо 17 медала, от които 5 златни, 5 сребърни и 7 бронзови. При децата в категория Б (без удари в главата) злато спечелиха Георги Енев до 23 кг, Екатерина Стоянова до 33 кг и Златина Димитрова до 44кг. В същия клас старозагорци добавиха още 5 сребърни и 4 бронзови отличия и по този начин станаха отборни шампиони.

В по трудната част от надпреварата в клас А (с удари в главата), възпитаниците на треньора Георги Господинов спечелиха общо 2 златни и 3 бронзови отличия, което им отреди третото място в отборното класиране. Тук шампионски титли за Августа спечелиха Даниел Ладжев 33кг и Дияна Георгиева 36 кг.

Пред StaroZagorci.com треньорът на Августа Георги Господинов сподели, че е много доволен от представянето на своите състезатели. „Турнирът бе изключително успешен за нас. За първи път клубът успява да се класира в челната тройка и в двете категории – клас А и Б, а фактът, че това се случва на толкова силен международен турнир ни кара да сме още по горди от постигнатото.” Господинов допълни, че през април на старозагорци им предстои участие в друг голям международен турнир – “Hereya open”.

starozagorci.com

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top