Областният управител ще присъства на среща за подкрепа на бизнеса у нас

Областният управител Живка Аладжова ще присъства на информационна среща по проект „Насърчаване на интернационализацията на българските предприятия".

Форумът се организира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия и ще се проведе на 19 март от 10.00 часа в Зала на Областна администрация Бургас. Подобни срещи ще бъдат организирани в още четири български града: Варна, Велико Търново, Пловдив и Плевен в периода 19-27 март.

По време на срещите експертите на ИАНМСП ще запознаят представителите на бизнеса за възможностите, които се предоставят по проекта на малките и средните предприятия за развитие на експортния потенциал, в това число с условията за участие на фирмите в: международни специализирани изложби и панаири, бизнес мисии в държавите на Европейския съюз и в трети страни, регистриране и получаване на информация, предоставяна на разработения по проекта Националeн експортен портал.

Проектът е финансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика" 2007 - 2013. Неговата цел е укрепване и разширяване на присъствието на българските предприятия на европейския и световните пазари, както и ефективно използване на предимствата на европейския пазар от българските компании.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top