Проф. Чакърова:Болницата няма да остане без специалисти по Инвазивна кардиология

Проф. Петрана Чакърова заяви пред журналисти, че персоналът на отделението по Инвазивна кардиология е подал молби за напускане заедно. Тя подчерта, че е била принудена веднага да подпише разрешенията за напускане от здравното заведение.

Ръководството на болницата успокои обществеността, че лечебното заведение няма да остане без специалисти по инвазивна кардиология. Сегашните трима специалисти напускат, но вече се води преговори с други, лекари, които да заемат техните места.

"Всички клинични случаи, които са с нестабилна стенокардия и нискорискови, до умеренорискови по отношение на инфаркт на миокарда се лекуват консервативно тук. Изключение са случаите, при които има висок риск и те се транспортират в Пловдив в Клиниката по инвазивна кардиология, с която имаме договорни отношение", поясни проф. Чакърова.

„Водим преговори и се надявам, че до началото на април ще сключим договори с инвазивни специалисти. ", каза още директорът на болницата.

Поради напускането на здравното заведение на доц. Юлианов до броени дни ще бъде образуван нов борд на директорите.

Зам.директорът на УМБАЛ д-р Тодор Пасев заяви, че в началото на следващия мецес ще бъде отново разкрит параклиса в двора на болницата. "Няма друга болница, която да има две морги. Поради това именно на 2 април помещението ще бъде предадено на църквата", уточни Пасев.

Коментирай!

#1
рамирес - 2014-03-14 07:37:06

като и гледам мутрата на тази професорка,след време ще затрие и болницата.

Още новини

Scroll To Top