EVN България с готовност за реакция във връзка с обявения код „жълто“ в Югоизточна България

Към момента ситуацията с електрозахранването е нормална, но в случай на увеличена аварийност дружеството е в готовност да активира кризисен щаб за координиране на възстановителните дейности

Във връзка с обявения за днес код „жълто“ от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН за области в Югоизточна България, EVN България е в повишена готовност за реакция в случай на изостряне на атмосферните условия.

Към момента ситуацията с електрозахранването е нормална, но в случай на увеличена аварийност дружеството е в готовност да активира кризисен щаб за координиране на възстановителните дейности. За целта дружеството извърши подготовка и проверка на техническите звена, имащи отношение към управлението и поддръжката на електроразпределителната мрежа.

Разгледаха се плановете за допълнителна доставка на материали и техника, в това число специализирана механизация, високопроходими автомобили, автовишки, моторни шейни, както и АТВ за труднодостъпните райони. Налице са 76 дежурни екипа на EVN България, оборудвани с техника и инструменти за работа при зимни условия. При извънредни ситуации EVN България е в състояние да мобилизира допълнителен брой аварийни екипи, техника и механизация, включително и от външни фирми.

Дежурните екипи по места поддържат връзка с денонощно функциониращите два специализирани диспечерски центъра на EVN България за управление на електроразпределителната мрежа, откъдето се осъществява 24-часов контрол и мониторинг на съоръженията. Дружеството поддържа редовен контакт с местните и централни власти при необходимост за координиране на възстановителните дейности.

EVN България напомня, че на разположение на всички клиенти е денонощният телефонен център на дружеството, където те могат да се информират и да сигнализират за проблеми със захранването:

ЕVN България
Телефонен Център 24 часа в денонощието
0700 1 0007 – телефон при липса на захранване
0700 1 7777 – телефон за обща информация и справки
0700 1 0207 – телефон за автоматична проверка на сметка
 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top