2-годишно дете участва във Феста на маскарадните игри

Около 900 маскирани кукери, бабугери, старци, песяци , джамалари и арапи от 24 населени места из България взеха участие в надиграването в XVI-ото издание на Фестивала на маскарадните игри . Най-малкият участник бе на 2 години , а най-възрастният – на 89.

С дефиле по бул."Цар Симеон Велики" в Стара Загора започна традиционният Фестивал на маскарадните игри, вчера

Групата от Габарево беше начело на колоната от самодейци, пристиганли от различни краища на България. Под звуците на стотици хлопки и чанове атрактивните старци, джамалари, бабугери, сурвакари, арапи преминаха по главната улица и вече са на площада пред общината, където ще се проведе конкурсната програма. Всяка група има по 10 минути време за представяне. 

Събитието е част от културния календар на Община Стара Загора и е финансирано с 5000 лева от бюджета, като 3000 от тях са за наградния фонд на стойност 3 500 лева.

За първи път старозагорска маскарадна група от 20 участници ще се представи в XVI-ото издание на Фестивала на маскарадните игри, с основен организатор Община Стара Загора. Те са студенти от Тракийския университет и жители на кв. „Железник", родом от Ямболския край.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top