Подари бална рокля или костюм, дари радост

В дарителска кампания група старозагорци събират абитуриентски тоалети за завършващите тази година момичета и момчета в местните социални домове.„Подари ненужното". Това е старозагорска фейсбук група, в която всеки предлага неща, които вече не използва. Тя се появи сравнително скоро, но бързо набра скорост и размените започнаха.

"Вече проучихме колко ще бъдат абитуриентите тази годинаТе са общо пет на брой - четири момчета и едно момиче. Две от момчетата са от Дом "Теофано Попова", а другите две и момичето са Дома за деца с увреждания в Сладък кладенец.", каза пред starozagorci.com Олга Клисурова,един от организаторите.

Търсят се рокли, костюми и обувки. Ето и необходимите размери: момчетата са с ръст 170-175см., две от тях са около 70кг., другите две - 60кг. и 50кг. Момичето също е със стандартни размери: височина 160см, около 50-60 кг. Обувки мъжки: 44-45 номер, 41-42 номер, 40 номер и 41 номер. "При девойката вероятно няма да можем да се включим с обувките, тъй като тя има проблем с краката", допълва Таня Тотева учредител на групата.

"Идеята е да съберем известно количество дрехи и обувки, повече неща, и да ги занесем по места, за да могат децата да ги премерят и да си изберат. А другите облекла ще бъдат върнати на хората, които са ги предоставили. Мотото ни е: Подари бална рокля или костюм, дари радост", допълва Веселин Панов. Той  уточни, че вече са обещани три рокли, три костюма и няколко панталони и ризи. А фирми са пожелали да се включат като предоставят прически и маникюр, както и снимки за абитуриентите.

Според плановете на инициаторите, в съвсем близко време предстои да се срещнат с децата и да им предадат дареното. Засега организаторите са провели срещи само с директорите на домовете.

"Ние сме много доволни и щастливи, че много хора подкрепиха тази кампания", разказват Олга и Таня и допълват, че е тяхно и морално право да продължат акцията и в следващите години, още повече, че е станало ясно, че в един от домовете в Стара Загора "Мария Терезия" тази година няма завършващи, но ръководството се надява ентусиазмът на дарителите да не стихва.

"Човек се чувства прекрасно, когато помага и е полезен", допълват с усмивка двете дами. "Нека помогнем на тези деца да се чувстват специални в този така важен ден за тях!", апелират организаторите.

starozagorci.com

Коментирай!

#1
blizoo - 2014-03-10 09:53:08

Балния костюм е един огромен спомен от едно присъединяване в обществото ... Новото начало към края.... Тогава идва реалността и всички проблеми и недостатъци ....

Още новини

Scroll To Top