Областният управител направи оглед на залетия път и земеделските земи в старозагорско

Областният управител Живка Аладжова направи оглед на залетия път и земеделските земи в Горно Ботево. Констатирано е, че няма опасност за жителите в населените места. Случилото се е в резултат на преливането на двете дълбошки реки Сушица и Капошница, в резултат на големия водосбор след валежите.

По разпореждане на Живка Аладжова техника разчиства затлачените дерета, за да не се допусне наводняване на основна пътна артерия, а именно пътя Стара Загора - Бургас и да се отводни залетия участък. Дежурни от ОД на МВР и ОУПБЗН наблюдават проблемните участъци през цялата нощ.

След направения оглед на засегнатите от наводнението райони, Аладжова свика заседание на част от Щаба за изпълнение на Областния план за защита при бедствия, които имат отношение за недопускане на наводнения.

„Целта на работната среща е да се набележат превантивни мерки с цел недопускане на наводнения на населени места и инфраструктура в област Стара Загора", каза областният управител.

Тя разпореди да бъде събрана информация от кметовете на общините за критични участъци от речни корита, които биха могли да създадат проблем.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top