Старозагорче със специална награда от Областния управител

Под патронажа на областния управител Живка Аладжова се проведе VІІ–я Национален конкурс за детска рисунка "Наследниците на Дечко Узунов".

Конкурсът се организира по случай 115 години от рождението на Дечко Узунов. Всеки от участниците представи живописни или графични творби на тема „Нарисувай ми мечта”.

„Зная, че конкурсът предизвика голям интерес и журито разгледа 1120 творби. Всяка от тях безспорно отразява различна гледна точка за света и живота. Творчеството е въображение, мечта, порив. Вярвам, че пред младостта и таланта прегради не съществуват и Ви желая от сърце крепко здраве, много творчески плам и нови успехи, които ще правят горди Вашите родители, Вашите преподаватели и всички хора, които Ви подкрепят ценят и уважават”, се казва в приветствието на областния управител Живка Аладжова.

Галена Колева – 6 клас, ХІІІ ОУ “Св. Паисий Хилендарски“ от  Стара Загора е сред носителите на специалната награда на областния управител. Децата получиха албум и диск „Стара Загора област - бъдеще в история и настояще” , палитри, бои и пособия за рисуване.

”Сънища” ще бъде темата на конкурса за следващата година.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top