Деца станаха лекари в “Болница за плюшени мечета“

За четвърта поредна година в Стара Загора се организира „Болница за плюшени мечета". Кампанията е за деца между 3 и 7 години, а целта й е децата да преборят страха си от посещението при доктор.

Под формата на игри и забавления децата разговарят за болестта и здравето на плюшените си играчки с "лекари и медицински сестри", получават съвети за хигиена и здравословен начин на живот. Това позволява да бъде намалена тревогата у децата, свързана с посещението на лекари или болници и да допринася за подобряването на детското здраве.

В "Болница за плюшени мечета" децата получават възможност да бъдат активната страна в консултацията с лекар. Събитието се организира от Сдружение „Самаряни" и ще се проведе на 1 и 2 март.

То е в подкрепа на деца с редки заболявания и е част от инициативите на Сдружението за отбелязване и популяризиране на Международния ден на редките болести - 28 февруари.

За първи път тази година децата ще имат възможност да се запознаят с процеса на кръводаряване и здравите мечета да станат безвъзмездни кръводарители. Също за първи път те ще имат възможност да се докоснат до истинска микробиологична лаборатория, разказа пред Дарик Мария Данева.

Много настроение в „Болницата за мечета" ще донесе и участието на талантливите изпълнители от Музикална формация "Звездопад" с ръководител Мариана Димитрова, малките балерини от Балетна школа "ПаДеКре" с ръководител Кремена Костова, танцьорите от Танцова формация "Тракийче" при читалище "Георги Бакалов" с хореограф Росица Христова.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top