В Детска клиника се борят за живота на кърмаче

Специалистите в Детска клиника в МБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" АД  -( Университетска) се борят за живота на кърмаче. Тримесечната И.Л. от Стара Загора е доведена от майка си Л.А (31 г.) днес в крайно тежко състояние. Семейството живее в изключително лоши социално битови условия, а майката обяснила, че е третирала кожата на детето до края на втория месец със сол по съвета на по-възрастна жена. Впоследствие кожата на детето силно се зачервява и се напуква.

Преди десет дни за пръв път детето попада в Детско отделение, но след еднодневен престой майката напуска самоволно стационара заедно с момиченцето, въпреки тежкото му състояние, обясни д-р Марлена Панайотова, която е приела детето в Интензивния сектор на Детска клиника в МБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" АД  -(Университетска).
За постъпката на майката, която постави на риск живота на детето са били уведомени още отгава социалните служби и личният й лекар.

Днес детето е постъпило отново в крайно тежко общо състояние, с висока температура от 39,1 градуса, със силно влошени кожни лезии. Момиченцето е с тежка десквамативна еритродермия с усложнение - септично състояние (силно разранена кожа, до свличане, с усложнение до сепсис)

За лечението бяха потърсени незабавно осем специалисти. Случаят е консултиран от Спешен лекар, двама специалисти по "Детски болести", специалист "Инфекциозни болести", специалист "Кожни болести", специалист "Анесетезиология И реанимация" и детски хирург, който направи венесекция на детето, с което осугири венозен път за реанимацията и лечението му.

Кърмачето за съжаление е в крайно тежко състояние и е с опасност за живота.
Екипът на МБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" АД  -( Университетска) няма да пести усилия и средства, за да спаси това дете, категорични са лекарите. За случая отново ще бъдат сигнализирани социалните служби и Агенцията за закрила на детето.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top