3,6 % е смъртността от инфаркт в старозагорската болница

Областният управител Живка Аладжова посети Клиниката по кардиология и отделението по Физикална терапия и рехабилитация в МБАЛ „Проф. Д-р Стоян Киркович” – Университетска. В 7.30 часа тази сутрин започна работната среща на областния управител Живка Аладжова с медицинския екип на отделението по „Инвазивна кардиология в „Проф. д-р Ст. Киркович” – Университетска, за да чуе лично за проблемите и трудностите, които медиците срещат в работата си.

„За мен стабилизирането на „МБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович” – Университетска е кауза. Затова информирах обществеността за проблемите, които са налице. Сезирах прокуратурата за нередностите. Водя непрекъснати разговори с Министерството на финансите и Министерството на здравеопазването, по моя инициатива провеждам ежемесечни срещи с ръководителите в сферата на държавното здравеопазване.

Целта ми е да се стабилизира здравното заведение. Ще бъда спокойна, когато хората са спокойни за здравето си, обръщайки се към специалисти от МБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович” – Университетска.

Имам уверенията на министрите и вярвам, че Правителството, което представлявам в област Стара Загора, ще съдейства в посока финансиране на болницата”, каза областният управител Живка Аладжова на лекарите от отделението по инвазивна кардиология в „МБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович” – Университетска.

Завеждащият Клиника „Кардиология” в „МБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович” – Университетска доц. д-р Пенев информира областния управител Живка Аладжова, че за деветмесечието от 1 януари до края на септември 2013 година през трите отделения в клиниката – „Инвазивна кардиология,, „Интензивна Кардиология” и ”Обща кардиология” са преминали 2100 човека, 1600 са инвазивните процедури. Клиниката разполага с 40 легла. Смъртността от инфаркт на миокарда е 3.6% , а в Европа е между 5 и 7%.

Лекарите от отделението по „Инвазивна кардиология” споделиха, че консумативите, с които работят са много скъпи и информираха за потребността регулярно да се закупуват консумативи и медикаменти. „Колегите работят много отговорно, тук всеки ден се спасява човешки живот”, изтъкна по време на разговора проф. д-р Петрана Чакърова.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top