141 години от гибелта на Левски

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров, областният управител Живка Аладжова, председателят на Общинския съвет Емил Христов, заместник кметовете Иванка Сотирова и Янчо Калоянов, общински съветници, народните представители от политическа партия ГЕРБ и много граждани уважиха общоградският ритуал с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Васил Левски. С него бе отбелязана 176-та годишнина от рождението на Апостола на свободата.

Ритуалът започна със заупокойна панихида, отслужена от свещениците от катедрален храм „Свети Димитър". В него взеха участие и Военен духов оркестър, знаменна група с националния флаг, почетен караул от Втора Тунджанска механизирана бригада .

Бяха поднесени венци от името на кмета на Стара Загора Живко Тодоров, Общинския съвет и областния управител Живка Аладжова.

Уважаеми съграждани, на днешната дата преди 141 години е обесен Апостолът на българската свобода Васил Левски.

Делото на Дякона  е много по-голямо. То е свързано с националния идеал на България - свободата на всеки един човек, гражданин на тази страна. Левски е загинал млад, но е бил много мъдър. Той казва, че успехът и това да се равняваме с другите европейски народи минават през нашите задружни усилия.

Точно към това трябва да се стремим всички и днес. България трябва да бъде задружна, да бъде силна и да отстоява своите национални идеали. Само тогава всички ние ще можем да намерим своето място и в европейското семейство и в света. Нека да се вслушаме в думите на Левски, да се учим от заветите му, останали в историята и да почитаме паметта му!Поклон!", заяви в обръщението си кметът Живко Тодоров.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top