Награждават отличили се старозагорски ученици

Сдружение България си ти! ще награди отличилите се ученици от област Стара Загора в Националната образователна инициатива Цветна олимпиада. Проявата е част от програмата на Сдружението за иницииране на различни форми на публично стимулиране на младите хора и тяхната обществена реализация, чрез конкурси и дискусии по актуални обществени проблеми.
Организацията работи и в съответствие със стратегия Европа 2020, чиято водеща цел относно образованието е да се сведе под 10% делът на преждевременно напусналите училище деца. Целите на проекта са: повишаване на успеваемостта на учениците и мотивацията им за усвояване на учебния материал; възобновяване на връзката дете-учител-родител; среща с представители на български университети и Българската академия на науките.

В олимпиадата се включиха ученици от Професионална гимназия по електроника Джон Атанасов - Стара Загора, Природоматематическа гимназия Гео Милев - Стара Загора, СОУ Иван Вазов - Стара Загора, СОУ Екзарх Антим Първи -град Казанлък, СОУ Христо Ботев - Павел Баня, СОУ Васил Левски - Гълъбово. Учениците от 8 до 12 клас се съревноваваха по български език и литература, математика, английски език, информационни технологии. Първенците ще бъдат наградени от утвърдени и известни личности в различни сфери на обществения живот, а тържеството се очаква да бъде празник на знанието в Стара Загора.

Тържественото награждаване ще се състои на 21 февруари (петък) в Драматичен театър Гео Милев от 17:30 часа, когато победителите ще бъдат лично поздравени и ще получат грамоти от своите любимци световният шампион по бийтбокс Печенката и Сантра. Входът е свободен.

Инициативата се подкрепя от Търговско-промишлена палата - Стара Загора, Клуб на работодателя - Стара Загора, Обществен дарителски фонд - Стара Загора и Граждански клуб ЛИПА - Стара Загора и Регионален академичен център - Стара Загора.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top