30 старозагорци протестираха в защита на парк „Странджа”

Около 30 старозагорци се събраха в центъра на Стара Загора и се включиха в протеста в защита на парк „Странджа".Преките организатори в Стара Загора - сдружение „Зелени балкани" представиха 10-годишната сага на конфликта в снимки.

Природозащитниците обявиха, че въпреки решението на регионалния министър Десислава Терзиева да спре прилагане на общия устройствен план на община Царево, Странджа е все още в опасност. Те настояват за законодателни промени, с които да се обявят за нищожни общите устройствени планове, приети без екологична оценка и оценка за съвместимост.

„Протестът ни не е политически, искаме обаче отговорните административни лица да подадат оставки", обясниха природозащитниците. Те настояват за законодателни промени, с които да се обявят за нищожни общите устройствени планове, приети без екологична оценка и оценка за съвместимост.

„За да остане природа в България да спасим Странджа", „Долу ръцете от природното богатство на България", „Морето не е частно, нека ви е ясно", пишеше на подготвените от тях транспаранти, "Странджа не е манджа".

Организирана бе и подписка в защита на парка като само за час бяха събрани над 50-на подписа. Подкрепа на каузата с подписа си оказаха и много млади хора, както и цели семейства.

По-късно природозащитниците организираха и шествие по улица „Цар Симеон Велики".

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top