И Стара Загора на протест срещу застрояването на парк „Странджа”

Днес от 17.00 часа пред Общината природозащитници от  Стара Загора ще се присъединят към Националния протест в защита на природен парк Странджа. Конкретен повод за гражданските протести е приемането на ОУП на Община Царево, БЕЗ ЕКОЛОГИЧНА ОЦЕНКА, предвиждащ застрояването на цялото крайбрежие - от Царево до Резово. С това на практика ще се позволи изграждането на леглова база за  над  75 000 легла, ще се увреди необратимо защитената територия. Най-важното в случая е, че се създава опасен прецедент, за приемане на ОУП без екологична оценка, което е недопустимо и неприемливо . Подобно решение, не само може да се счита за "национално БЕЗотговорно", но ще предизвика и санкции срещу страната ни от страна на ЕК.

"Стара Загора се присъединява към националния протест за спасяването на парк Странджа. Нека всеки, който милее за природата да дойде! Този казус е важен и ако тази битка се загуби, не само ще се застрои цялото крайбрежие в Странджа, но и ще се "прокара път" за нови безчинства в цялата страна...", казват организаторите.

Протестът е поредния опит на любителите на природата да привлекат за пореден път общественото внимание към намеренията за строителство на сгради и хотели на територията на природен парк "Странджа".

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top