Старозагорски майки подкрепиха майката на загиналото 3-месечно бебе

Протест в подкрепа на старозагорката Павлина Стефанова, чийто тримесечен син Павел почина на 24 януари при неизяснени обстоятелства се организира в социалната мрежа.

На събитието се събраха около 100 души, сред които беше майката Павлина Стефанова, заедно със съпруга и двете си деца.

„Опитваме се да сме съпричастни с майката на починалото през нощта на 23.01.2014 г. бебенце, в Стара Загора. Не е ясно, дали има виновен за това... Дали е лекарска грешка или не, ще стане ясно, когато приключи образуваното по случая следствие! Ако не утеха, НИЕ всички поне ще се опитаме с този протестен митинг, да помогнем за по-бързото изготвяне на експертизата и търсене на отговорност за виновните лица.Факт е, че преди нещастната случка, на бебето са поставени задължителните ваксини против дифтерит, коклюш, тетанус, полиомит и хронична пневмония...", заявиха организаторите.

Няма как да върнем рожбата на Павлина Стефанова, но стоим зад нея и няма да позволим потулване на случая. Протеста е мирен и сме далеч от мисълта да заклеймяваме някого като виновен, преди да са приключили следствените процедури!Ще запалим свещички и ще помълчим, в знак на съпричастност с трагедията на една българска майка!", допълниха майките.

Сред присъстващите бяха и двамата свещенищи от Сливен-Евгений и Силвестър, които са известни с отричането на ваксините и нежеланието си те да са задължителни. Поради това сред присъстващите се задаваше въпроса :ЗА или ПРОТИВ задължителните ваксини?

Бащата на починалото бебе каза, "Преди да бъде сложена една ваксина трябва да се изпробва дали този организъм ще я приеме или ще има алергична реакция. В България останаха масово некадърни лекари, повече от медицина разбират ветеринарите. По-добре е да ни лекуват ветеринари. Не смятам, че трябва 5-6 години да уча преди да реша да имам дете. Нали затова има специалисти и ние им се доверяваме.

 Според първоначалните резултати от аутопсията бебето е починало вследствие на хеморагична пневмония. Има образувано досъдебно производство, а от Регионалната колегия на лекарския съюз и Регионалната здравна инспекция обявиха, че ще изчакат резултатите от експертизата и разследването преди да коментират случая.

 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top