Смъртта на 3-месечния Павел не е заради ваксината

В началото на седмицата случай на починало бебе в Стара Загора разбуни духовете. Днес излязоха резултатите от съдебно-медицинската експертизаза смъртта на 3-месечния Павел. Според нея няма връзка за леталния край на детето и поставените му на 15 януари ваксинации.

"Представената ни хистология няма данни за постваксинални усложнения. Хистологичните препарати доказват фудроянтно (бързо и злокачествено) протичане на тежка вирусна инфекция. Налице са всички симптоми за първоначалната дигноза хеморагична пневмония , която е протекла много агресивно и бързо", заяви днес атегорична е проф. д-р Петрана Чакърова, изпълнителен директор на МБАЛ „Проф.д-р Стоян Киркович” Стара Загора. Тепърва ще се направи и PSR-реакция за евентуално наличие на антитела срещу ваксините, което ще даде допълнителна гаранция.

Напревената веднага аутопсия показа, че момченцето е получило оток на белия дроб и на мозъка в следствие на хеморагична пневмония. От допълнително посочена информация стана ясно, че през този период бащата на бебето е бил болен от върлуващия в момента грип, което е създало предпоставки за контакт на починалото бебе с инфекцията на родителя.

Дифинитивно заключение по случая ще бъде дадено след получаване на тези високоспециализирани изследвания, които предстои да бъдат извършени в референтна лаборатория. За тяхното провеждане е запразена кръв и друг биологичен материал.

За да се разсеят съмненията и притесненията на останалите майки, на които предстои да имунизират децата си ще бъде извършена и високодиференцираната реакция наречена полимеразна верижна реакция, която ще докаже вида на вирусния причинител.

Вече няколко са известните случаи в града на липите на починали, в следствие на грип. Вчера беше съобщено за 48-годишен мъж, който е починал за броени часове.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top