99.5% от завършилите в Медицински факултет на ТрУ веднага на работа

Медицината е специалност за отличници

Медицинският факултет при Тракийския университет е на 4 място по „общ резултат” сред медицинските специалности, но на 14 място сред всичките 351 специалности от всички университети в нашата страна. Има най-висок резултат в Тракийския университет по този показател. Това се посочва в рейтинговата система на българските университети за 2013г., която е разработена по проект на оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.

Медицинският факултет при Тракийския университет е на 4 място по брой на научни публикации и цитати сред 6 медицински университета в страната. По този показател е на първо в  Тракийски университет и на 9 място от 351 специалности и университети в България.

Средният успех на студентите по медицина у нас е 5.55.

Старозагорският факултет по медицина е на първо място по успех по време на приема в Тракийския университет. Средният успех от дипломата на приетите кандидат студенти е 5,52, сочи изследването. Според ръководителят на проекта за рейтинговата система Георги Стойчев факултетът има общ резултат от 66 точки, които го нареждат дори пред първото място на Софийския университет в класацията по право.

Общо 99.50 на сто от възпитаниците на Медицинския факултет в Стара Загора се реализират веднага на пазара на труда. По този показател факултетът отново е на първо място в Тракийския университет.

Според авторите на изследването изводът е, че в България няма лоши университети по медицина, защото по това направление се наблюдава „почти нулева безработица и минимум 1000 лева осигурителен доход”.

Коментирай!

#1
Бохосиян - 2014-02-05 12:23:21

Всичко хубаво - само за 1000-те лв е най-голямата глупост....

Още новини

Scroll To Top