Любовен месец в Операта

Понеже „Любовта е единствената страст, която не признава нито минало, нито бъдеще /Балзак/” – Държавна опера Стара Загора ни предлага да се насладим на запомнящи се любовни постановки.

На 3 февруари ще бъде представена  една съвременна приказка без край  за света на модерния човек, за неговите усещания в танца, за ролите в живота, които всяка сутрин „обличаме“ като свои дрехи. С танцовия спектакъл „Споделено пространство“, ще бъде представена тънката нишка, с която сме привързани един към друг. За красотата на телата ни и светлината, която излъчват.

Специалната цена на билета за това представление в специалния месец е 6 лв.

Два дни по-късно на 5 февруари във фоайето на Операта може да гледате камерната постановка „Дидона и Еней“ от Хенри Пърсел – едно вълнуващо приключение с древния мит за великата обречена любов, украсено с разкошна музика. 

На 11 февруари „Любовен еликсир“ от Гаетано Доницети ще подготви зрителите за предстоящия празник . В тази постановка ще гостуват певци със световна кариера като Илина Михайлова и Деян Вачков. Ще видите и любимците на публиката Анна Дитри, Георги Динев, Иван Кабамитов и др. Специалната цена на билета е 6 лв.

В Деня на влюбените – Свети Валентин – 14 февруари – ще представим на сцената една от най- красивите любовни истории на всички времена, пресъздадена в операта на великия Верди –„Травиата“. По традиция три двойки, които са закупили билети, за да бъдат зрители в този ден, ще получат подарък от Операта. Билетите отново са по 6 лв.

На 19 февруари Операта не спира да разказва за Любовта – този път в оперетата „Царицата на чардаша“ от Имре Калман – бляскава, пищна постановка на Старозагорската опера. Солисти ще са любимците на публиката – Шмилена и Георги Султанови, Георги Динев, Яница Нешева, Николай Априлов, Диана Найденова, Симеон Симеонов и др.

Месец февруари символично завършва в афиша на Операта с красив край за Любовта – какъвто  краят на най-новата постановка „Крал за един ден“ от Джузепе Верди. Тя ще бъде изиграна на 26 февруари.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top