Д-р Чакърова: В Болницата хуманизмът и професионализмът са над всичко

В официално писмо до медиите днес  изпълнителният директор Петрана Чакърова на Болницата изказа благодарност към всеотдайността на своите подчинени.

В МБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович” АД (Университетска) работят лекари, за които хуманизма и професионализма са над всичко и го доказват с ежедневната си работа. Независимо, че пациенти избират да се лекуват в частните болници в Стара Загора, според финансовото си състояние и своите предпочитания, то доказания професионализъм и безотказността на медиците от МБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович” АД (Университетска) е причината съвестно да се довършва лечението на пациенти със сериозни клинични проблеми, чиито лечение е започнато в други болнични заведения. В МБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович” АД (Университетска) се лекуват пациенти, които не се селектират по повод тежестта на техните оплаквания и заболявания.

Поредно доказателство за това е следния случай: Пациентът И.В.М. , на 78 години от Сливен е приет, заради счупване на бедрената шийка и опериран в една от частните болници в града. Операцията е извършена успешно, на третия ден след нея, обаче той е съобщил за силни коремни болки. Извършена е консултация с хирург, но незнайно защо пациентът е насочен към МБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович” АД (Университетска). Тук постъпва в тежко общо състояние с данни за дифузен перитонит, предизвикан от перфорация на сигмоидното черво. Веднага е въведен в операционна зала и екип в състав д-р Хаджипетков, д-р Карабойдев (хирурзи) и анестезиологът д-р Педакиев извършва спешната животоспасяваща операция. В момента пациентът е в реанимация на МБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович” АД (Университетска) в тежко общо състояние, на командно дишане. Обгрижва се интензивно, без да се пестят никакви медикаменти, категорични са от лекуващият го екип. Лекарите се борят за живота му и са оптимисти, че ще го спасят.

Това е обичайното ежедневие на работещите лекарски екипи в болницата. Тази нощ отново е извършена животоспасяваща операция по повод остър корем на пациентката М.К., на 72 години и е спасен живота на друга пациентка с едно от най-тежките заболявания – мезентериална тромбоза от екип в състав – д-р Христакиев, д-р Колев (хирурзи) и д-р Бадов (анестезиолог).

Независимо от по-ниските си финансови възнаграждения медиците от МБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович” АД (Университетска) нямат предпочитания към пациентите си, не са демотивирани, а работят прилагайки максимално професионалните си умения и всеки ден отстояват доброто име на болницата.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top