Пристигат 8 нови тролейбуса Шкода

Чешката компания "Шкода електрик" ще изработи и достави новите 8 тролейбуса за Стара Загора по проект на оперативна програма "Околна среда". Те ще бъдат последен модел и ще пристигнат поетапно на ж.п. гара Стара Загора. От фирмата ще обучат водачи и сервизни специалисти, които ще обслужват тролеите, както по време на тригодишното гаранционно обслужване, така и след това.

Това стана ясно по време на проведената днес среща на кмета Живко Тодоров и ресорния зам.-кмет Йордан Николов с представители на компанията. На 18.02.2014 г. в Стара Загора ще пристигнат специалисти от „Шкода“, които ще обсъдят конкретни въпроси от технически и организационен характер с представители на общината и фирма „Тролейбусни превози“, която ще експлоатира новия подвижен тролейбусен състав. На срещата ще бъде представен графика, по който тролеите ще бъдат произвеждани и ще пристигат в Стара Загора.

Припомняме, че градоначалникът подписа договора на 06.11.2013 год., по който Стара Загора ще получи 8 тролейбуса на стойност 7 516 203,00 лева. С още 14, които общината ще придобие при реализацията на проекта за Интегриран градски транспорт, се очаква тролейбусният парк на града да бъде напълно обновен.
 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top