Прекратена е обществената поръчка за новите тролеи

С решение от 22 януари е била прекратена обществената поръчка за доставката на 14 нови тролейбуси, която трябваше да се извърши по проекта “Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт Стара Загора".

„Двете кандидатствали фирми имат пропуски в документите и това е причина за спирането на обществената поръчка-украинската фирма има проблем с банковата гаранция, а румънската няма сертефикат за 12-метрови тролейбуси, каквото е европейското изискване. На практика комисията няма кого да класира. Сега процедурата ще бъде отново обявена и ние очакваме изрядни участници. Доставката на новите тролейбуси трябва да стане до лятото на 2015 година, така че разполагаме с необходимото време", обясни за starozagorci.com  градоначалникът.

Причината да бъде прекратена поръчката е неизрядност в документите и на двете кандидатствали за доставката фирми, заяви кметът Живко Тодоров. Едната от тях, която е украинска, имала проблем с банковата гаранция. На другата – румънска фирма, липсвал сертификат за 12-метрови тролейбуси, а такъв трябва заради изрично европейско изискване.
Заради прекратяването на обществената поръчка, процедурата ще трябва да бъде обявена отново. Новите тролейбуси трябва да тръгнат по старозагорските улици най-късно до лятото на 2015 година.

starozagorci.com

 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top