Отложиха събранието на Съвета на директорите на Болницата

Днес от 10.00 часа се очакваше да се  проведе Общо събрание на акционерите на МБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" АД -( Университетска). То обаче беше отложено, защото още не е определен представителят на Министерство на здравеопазването, който трябва да се включи в състава на Съвета на директорите.

На днешното заседание предстоеше да бъде обсъдена промяната в състава на Съвета на директорите на лечебното заведение. Според поетият ангажимент от ръководството предстои в новия състав да бъде включен още един член от бившата МБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович", за да се постигне баланс с представителите на бившата Университетска болница.

"В момента се обмислят позитивни промени в цялата Болницата и в частност в Съвета на директорите. В него ще има по-сериозна промяна от анонсираните. След проведени разговори на министър д-р Таня Андреева с ръководството на Болницата, вчера Министър Андреева помоли за малко търпение, тъй като се обмисля най-оптималата кандидатура, която да е най-полезна за бъдещето на лечебното заведение", коментираха от пресцентъра на Болничното заведение.

За събранието днес бяха дошли представители на 7 общини, но представител на Министерството на здравеопазването така и не се появи. 

Дневният ред на заседанието включваше вземене на  решение и за смяна на председателя на Съвета на директорите, във връзка с подадената оставка от поста на Зоя Вълева, като представител на Министерство на здравеопазването.


starozagorci.com

 

 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top