Шеф на Брикел оглави държавните мини

Нов изпълнителен директор има държавното „Мини Марица изток” ЕАД - Раднево. С решение на БЕХ от четвъртък постът заема инж. Георги Златев, досегашен заместник изпълнителен директор на „Брикел” АД - Гълъбово.

53-годишният мениджър е възпитаник на някогашното ВМЕИ - Варна, започнал е трудовата си биография като енергетик в ТЕЦ „Марица изток 1” /Първа комсомолска/.

Бил е генерален директор на приватизираното от Христо Ковачки  мега-промишлено обединение „Траял” в Сърбия. Той сменя на поста Станимир Казлачев, който пое открития въгледобив през лятото на миналата година. Златев става член и на Съвета на директорите, а на Казлачев е предложена друга работа в Мините.

Председател на съвета на директорите на „Мини Марица изток” – Раднево е Иван Йончев, който неотдавна стана изпълнителен директор на Българския енергиен холдинг.

„Кадровата промяна е продиктувана от необходимостта държавното дружество да бъде оглавено от човек с опит в реалния бизнес. ъпреки отпушването на износа на електроенергия и натоварването на добивните участъци в трите рудника, 3-те милона лв. печалба за миналата година, обстановката продължава да бъде сложна. Необходими са бързи управленски решения за обновяване на тежката механизация”, коментира рокадата членът на Съвета на директорите Васил Самарски.

По думите му, Златев доказал че може да се справя в тежки ситуации, каквато беше в „Брикел” при управлението на ГЕРБ. По-големият брат на новия изпълнителен директор е бившият народен представител от Коалиция за България Златко Златев, който и в момента е в ръководството на общинската организация на БСП в Раднево.

В деня, когато е взето решението за смяната, досегашният изпълнителен директор Станимир Казлачев подписа договор Мините да получат от фонд „Козлодуй” 15 млн. лв. за покупката на два нови багера. Машините струват двойно повече, останалите средства трябва да бъдат предоставени от дружеството.

Коментирай!

#1
jopo - 2014-01-20 08:00:18

......този самарски дали е чувал и познавал златев преди година ?

Още новини

Scroll To Top