Стара Загора: Улиците в центъра вече еднопосочни

Улиците в центъра вече еднопосочни

"В една част от града еднопосочните улици са направени. Между ул."Ген. Гурко" и ул."Братя Жекови" вече са поставени знаците, сигнализиращи за еднопосочното движение - в участъка от бул. "Руски" до бул. "Св. Патриарх Евтимий" . Сега продължаваме в частта, която е над бул. "Ген. Столетов" - северната част, да реализираме проекта за еднопосочните улици. Правим го поетапно, защото едновременно изпълняваме и водния проект, а той блокира част от централните улици в града", уточни пред starozagorci.com кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

Според градоначалника, тези мерки ще доведат до регулиране на трафика, въвеждане на ред при паркирането в централната градска част, подобряване на качеството на въздуха и насърчаване на гражданите да използват обществения транспорт за придвижване. 

Промяната “Буланов” (на името на автора на проекта инж. Жеко Буланов) за актуализация на движението в разширения център, обхваща промяна в квадрата, който заключва улиците между “Димчо Стаев” – “Св. патриарх Евтимий” и “Августа Траяна” – “Славянска”. Еднопосочна става улица “Х.Д. Асенов”, като движението по нея ще бъде разрешено в посока юг-север. Промяна има и за ул. “Сава Силов” – тя също ще бъде отворена за движение в посока от юг на север. Ул. “Стефан Стамболов” се отваря от край до край и сега съществуващите “тапи” между “Цар Симеон Велики” и “Васил Левски” се премахват. “Света Троица” също става еднопосочна между “Васил Левски” и “ Ген. Столетов” и между “Св. Княз Борис” и “Цар Калоян”. “Руски” остава еднопосочна между “Св. Княз Борис” и “Гурко”, а по “Цар Иван Шишман” МПС ще се движат от юг на север. Ул. “Г. С. Раковски” ще бъде разрешена в посока юг-север, а “К. Ганчев” – от север на юг.

starozagorci.com

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top