Иванка Сотирова отличена с френски Орден за заслуги

Днес на зам.кмета Иванка Сотирова беше удостоена с най-високото френско отличие „Орден за заслуги“. Това стана по време на двудневната визита на новият посланик на Франция Ксавие Лапер дьо Кабан и  господин  Лоран  Атал,  аташе  по  образователно  сътрудничество.

Негово  превъзходителство Ксавие  Лапер  дьо  Кабан  представи биографията на зам. кмета като изказа заслугите на Иванка Сотирова по отношение изучаването на френски език у нас.

"Отдадеността и любовта към езика и най-вече към хората са в основната ми същност. Това, че в настоящия момент работя в община Стара Загора ми дава много по-големи възможности да обединявам усилията на различните културни институции и социални заведения в подпомагане на децата на града.", каза в словото си Иванка Сотирова.

Тя изрази благодарност за отличието, с което е удостоена като не пропусна да благодари на екипа, с които работи в местната администрация и лично на кмета Живко Тодоров.

 В края на словото си Сотирова цитира Франсоа Сеган "Ако в необходимите неща намерим сила за обединение, в съмнителните предпочетем свободата си, а във всичко друго поставим на чело обичта със сигурност ще успеем да живее по-добре", с това тя пожела да бъдем по-обединени.

 

Коментирай!

#1
Бай Гого - 2014-01-10 23:23:56

Тези които и искаха оставката да се оплачат на съда в страсбург!

Още новини

Scroll To Top