В поденелник ще се решават съкращенията в Болницата

На 6 януари има  насторено общо събрание на директорите на МБАЛ "Проф.Стоян Киркович", съобщи пред StaroZagorci.Com  бившият зам. директор по административната част д-р Живко Желязков.

"На идващия съвет се очаква да се вземат важни решения за болницата. Тогава се очаква да бъде сменен и борда на директорите. Ако готвените от декември структурни реформи не започнат своето осъществяване, то означава, че много ще се проточат във времето. 

Смятам, че след общото събрание до средата на месец януари всички ръководители на сектори и отделения трябва да дадат своите предложения. Тъй като според изнесената информация ще бъдат съкратени около 200 човека. Съответно на тях трябва да им бъдат връчени предизвестия, след което трябва те да бъдат изработени. Кодекса на труда е ясен в това отношение. Ако ръководството иска тези живи хора да бъдат уволнени веднага ще трябва да заплаща и обезщетения, а това са допълнителни разходи", допълни д-р Желязков.

Припомняме, че според оздравителният план на Болницата л егловият фонд ще бъде редуциран с 147 легла.  По щатен план персонала на МБАЛ е от 1524 длъжности, от които в момента са заети 1424. Ще бъдат съкратени 372 длъжности, от които 76  незаети до момента бройки, 53 пенсионери и с предстоящо пенсиониране. 43 лекарски бройки, 133 медицински сестри, 74 санитари и 46 други щатни бройки.  Така че персонала да бъде сведен до 1124.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top